Tuesday 8 June 2010

Amendă la metrou pentru mestecat gumă. In Dubai

Da, poate fi incredibil, dar în Dubai poţi primi amendă pentru aşa ceva. Metroul din Dubai a fost inaugurat pe data de 09.09.2009 iar regulamentul este foooooarte vag. Nu mai zic de interpretarea lui, care este lăsată la latitudinea "gardienilor". Sunt 29 de reguli care trebuie respectate de către călătorii metroului, altfel primesc amendă.
De exemplu, poţi plăti o amendă de 200 dirhami dacă "nu te supui instrucţiunilor inspectorilor de trafic sau personalului autorizat". "Deranjarea celorlalţi pasageri în orice mod posibil" te poate costa 100 de dirhami.
De asemenea, poţi primi amendă dacă mănânci sau bei în timpul călătoriei. Deşi nu este menţionat explicit în cadrul celor 29 de reguli, mestecatul gumei este considerat şi el o infracţiune, deoarece poate fi încadrat atât la mâncare cât şi la deranjatul celorlalţi pasageri.
Nici alergatul după metrou nu este bine văzut de autorităţi aşa că şi acesta este penalizat, deşi, surpriză, nu este menţionat printre cele 29 de reguli ale călătoriei cu metroul. Un tânăr indian de 27 de ani, a fost amendat luna trecută cu 200 de dirhami pentru că a alergat să prindă trenul. A plătit pe loc amenda ca să nu i se reţină permisul de muncă. Când s-a plâns serviciului clienţi despre amendă i s-a comunicat că "alergatul" nu este o infracţiune, dar acuma nu se mai poate face nimic dacă inspectorul a considerat că merita amendat.
Dacă eşti prins cu o armă (nu se menţionează ce înseamnă exact "armă") plăteşti o amendă de 200 dirhami iar dacă adormi cât timp aştepţi metroul amenda este de 300 dirhami.
Situaţii bizare create de regulamente vagi.
Of, of, of, asta e!

No comments: