Monday 21 June 2010

Doua lucruri imi plac la Berceanu. Azi: de ce a taiat fondurile pentru aeroportul din Brasov

Este o chestie mai veche dar pe care nu am apucat sa o scriu si oricum, s-a cam pierdut in negura timpului. Decizia de a taia fondurile pentru aeroportul din Brasov a fost printre primele pe care le-a luat dupa ce s-a instalat in onorabila functie de ministru, la inceputul mandatului guvernului PDL-PSD. Dupa cum se va vedea, la noi functia doar onoreaza nu si obliga...
Deschiderea unui aeroport operational pentru turisti la Brasov nu este ceva nou, nu este nici lux ci este pur si simplu o necesitate. Asta, din punctul de vedere al oricarui om normal care sesizeaza potentialul zonei si care chiar crede in faptul ca tara nu este a noastra ci a urmasilor urmasilor bla bla. Oricum, la nivel de bla bla vede dl. Berceanu tara pentru ca, asa cum spuneam, printre primele decizii luate a fost taierea investitiei in aeroportul de la Brasov. Explicatia este mai mult decat hilara: nu are sens constructia unui aeroport atata timp cat vom avea autostrada si se va face o ora jumate de la Bucuresti la Brasov.
Aceasta logica implica cel putin 2 comentarii:
1. Autostrada asta poate se va construi in 100 de ani de acum inainte sau deloc. Nu vor avea parte de ea nici macar urmasii urmasilor dar'mite noi.
2. Chiar daca avem autostrada, printr-o minune dumneazeiasca, cereasca si astrala, nu este mai simplu sa aterizeze omul direct la Brasov decat sa mai piarda cel putin o ora jumate pe drum cu autocarul sau masina sau ce s-o mai inventa pana termina dl. Berceanu autostrada?
Adica de ce sa dezvoltam turismul cand ne descurcam foarte bine si asa: cu chiu cu vai, tras impins. De copacel-copacel nici nu poate fi vorba. Buna logica de guvernant.
Of, of, of asta e....

No comments: