Friday 13 November 2009

Drepturile omului...din al cui punct de vedere?

Este binecunoscut faptul ca în ţările asiatice, femeia este inferioară bărbatului şi nu are prea multe drepturi. Teoretic şi practic.
Oricum, emanciparea a ajuns şi pe aceste meleaguri. Pe lângă faptul că destul de puţine femei umblă cu faţa acoperită destul de multe au ajuns să depună plângeri la poliţie împotriva soţilor iar aceştia chiar să ajungă să plătească pentru ceea ce au făcut. Sau, mai rău, să îi lovească. Şi am să exemplific ceea ce am spus mai sus.
Un bărbat a fost obligat să plătească 500 AED amendă deoarece a trimis SMS-uri injurioasei soţiei sale deoarece erau în divorţ. Bărbatul şi-a motivat fapta prin faptul că soţia sa a început cu astfel de SMS-uri numai că el nu a reclamat-o. Oricum, amenda sa a fost redusă după recurs, deoarece într-o primă fază era obligat să plătească 3000 AED.
Al doilea caz o are în prim plan pe ministrul nepalez al agriculturii. Aceasta a pălmuit un funcţionar public deoarece i-a trimis un model vechi de maşină şi nu ultimul model de Rover, pentru a fi transportată de la o conferinţă. Ea l-a luat de guler şi l-a pălmuit de 4 ori, motivând că nu i s-a arătat respect. Scuza funcţionarului a fost că acea maşină nu era disponibilă.
Oricum, nu o vad pe Angela Merkel sau altă femeie de acelaşi calibru făcând aşa ceva. Atunci, toată Europa şi USA ar sări în sus reclamând drepturile omului.

No comments: